Jednoduchý recept

Francouzský chléb z domácí pekárny

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46694

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
3,5 g Droždí sušené
500 g Mouka pšeničná polohrubá voženílkova
10 ml Olej olivový
1,5 kávová lžička Sůl
3,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 306kJ
18% Sacharidy 64 g
3% Tuky 2 g
10% Sodík 196 mg
15% Bílkoviny 8 g

Francouzský chléb z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přidáme olej a přisypeme mouku. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

2

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program na francouzské pečivo pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.

3

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu vychladnout. Upečený chléb nepřikrýváme, aby měl křupavou kůrku.

Poznámka

Vynikající nadýchaný chléb na "francouzský" způsob, který má chuť bagety. Místo sušeného droždí je možné použít 20g droždí čerstvého. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept