Francouzský chléb z domácí pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzský chléb z domácí pekárny
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46694 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
3,5 g | Droždí sušené |
500 g | Mouka pšeničná polohrubá voženílkova |
10 ml | Olej olivový |
1,5 kávová lžička | Sůl |
3,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 5,7mg |
Vláknina | 313,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná polohrubá voženílkova, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzský chléb z domácí pekárny postup přípravy receptu:
1 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přidáme olej a přisypeme mouku. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr. |
2 | Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program na francouzské pečivo pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku. |
3 | Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu vychladnout. Upečený chléb nepřikrýváme, aby měl křupavou kůrku. |
Poznámka
Vynikající nadýchaný chléb na "francouzský" způsob, který má chuť bagety. Místo sušeného droždí je možné použít 20g droždí čerstvého. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.