Jednoduchý recept

Švýcarské řezy se sušeným ovocem a ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 46695
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

12 plátek Chléb toastový
1 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Cukr moučkový
50 g Hrozinky
30 g Máslo čerstvé
200 g Meruňky sušené
50 g Ořechy vlašské
1 špetka Skořice mletá
200 g Švestky sušené
Na dozdobení
1 hrst Ořechy vlašské

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 504kJ
28% Sacharidy 102 g
24% Tuky 18 g
25% Sodík 494 mg
27% Bílkoviny 15 g

Švýcarské řezy se sušeným ovocem a ořechy postup přípravy receptu:

1

Sušené ovoce necháme namáčet ve vodě, poté propasírujeme. Vmícháme nahrubo nasekané ořechy, sultánky a skořici. Přilijeme citronovou šťávu a vše vymícháme na hladkou hmotu.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na něm plátky chleba po obou stranách a obalíme v cukru. Potřeme ovocnou směsí, dozdobíme ořechy a podáváme.

Poznámka

Možno použít jakýkoli druh sušeného ovoce a dozdobit jak ořechy, tak ovocem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept