Švýcarské řezy se sušeným ovocem a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švýcarské řezy se sušeným ovocem a ořechy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 46695 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
12 plátek | Chléb toastový |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
50 g | Hrozinky |
30 g | Máslo čerstvé |
200 g | Meruňky sušené |
50 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Skořice mletá |
200 g | Švestky sušené |
Na dozdobení | |
---|---|
1 hrst | Ořechy vlašské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 102g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 942,8mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,3mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Hrozinky, Meruňky sušené, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Švestky sušené, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švýcarské řezy se sušeným ovocem a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Sušené ovoce necháme namáčet ve vodě, poté propasírujeme. Vmícháme nahrubo nasekané ořechy, sultánky a skořici. Přilijeme citronovou šťávu a vše vymícháme na hladkou hmotu. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na něm plátky chleba po obou stranách a obalíme v cukru. Potřeme ovocnou směsí, dozdobíme ořechy a podáváme. |
Poznámka
Možno použít jakýkoli druh sušeného ovoce a dozdobit jak ořechy, tak ovocem.