Salát pórkovo-cuketový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát pórkovo-cuketový
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 46696 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 ks | Cuketa |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
20 g | Kopr čerstvý |
3 g | Med akátový |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
8 ks | Pórek |
2 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 101g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,8mg |
Vitamín E | 6,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cuketa, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Med akátový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát pórkovo-cuketový postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve povaříme ve slané vodě bílé části pórků nakrájené na plátky asi 7 minut. Přidáme oloupanou cuketu nakrájenou na špalíky a vše povaříme další 3 minuty. Zeleninu scedíme do salátové mísy a vychladíme. |
2 | Vedle v misce připravíme zálivku. Rozmícháme hořčici s medem, citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Zálivkou polijeme zeleninovou směs v salátové míse. |
3 | Salát servírujeme vychlazený, posypaný čerstvým nakrájeným koprem. |