Toustový chléb z domácí pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toustový chléb z domácí pekárny
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 46697 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
20 g | Droždí |
40 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Med včelí |
3,2 dl | Mléko odtučněné |
500 g | Mouka polohrubá |
30 g | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 8,0mg |
Draslík | 175,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Med včelí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko odtučněné, Mouka polohrubá, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toustový chléb z domácí pekárny postup přípravy receptu:
1 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme mléko s rozpuštěným máslem, přisypeme mouku smíchanou se Solamylem, uprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí a med. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl. |
2 | Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro tousty, bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku. |
3 | Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu přikrytý utěrkou vychladnout. |
Poznámka
Pokud budeme toustový chléb krájet nožem, musí být zcela vychladlý. Toustový chléb z domácí pekárny je mnohem víc hutnější než kupovaný, protože neobsahuje konzervační a jiné přísady. Místo másla je možné použít 1 lžíci olivivého oleje. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.