Milánské brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Milánské brambory
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 467 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
3000 g | Brambory |
300 g | Houby čerstvé |
500 g | Hovězí uzený jazyk |
300 ml | Hovězí vývar základní |
100 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
40 g | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
150 g | Tuk |
20 g | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 109,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hovězí vývar základní, Rajčata, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Hovězí uzený jazyk, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Milánské brambory postup přípravy receptu:
1 | Hovězí uzený jazyk uvaříme doměkka, ve studené vodě zchladíme a oloupeme. Nakrájíme jej na malé kostičky. |
2 | Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je, překrájíme na poloviny a potom na plátky. |
3 | Pekáč vymažeme tukem, na dno rozložíme polovinu brambor, posypeme je uzeným jazykem, nakrájenými houbami podušenými na části tuku a na plátky nakrájenými rajčaty. Osolíme, opepříme a pokryjeme zbylými brambory. |
4 | Připravíme světlou zásmažku ze 2/3 másla a z prosáté mouky, zalijeme ji vývarem, rozšleháme a za stálého míchání vaříme na hustý bešamel. |
5 | Po zchladnutí bešamel osolíme, přidáme žloutek a rozetřeme po povrchu brambor. Pokrm ještě posypeme strouhaným sýrem, pokapeme máslem a zvolna v troubě zapečeme dorůžova. |