Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 467
Kategorie: Brambory

Ingredience

3000 g Brambory
300 g Houby čerstvé
500 g Hovězí uzený jazyk
300 ml Hovězí vývar základní
100 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
300 g Rajčata
40 g Sůl
200 g Sýr Eidam cihla 40%
150 g Tuk
20 g Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 637 kcal
Kilojoule 2 664kJ
12% Sacharidy 44 g
54% Tuky 41 g
84% Sodík 2 g
47% Bílkoviny 26 g

Milánské brambory postup přípravy receptu:

1

Hovězí uzený jazyk uvaříme doměkka, ve studené vodě zchladíme a oloupeme. Nakrájíme jej na malé kostičky.

2

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je, překrájíme na poloviny a potom na plátky.

3

Pekáč vymažeme tukem, na dno rozložíme polovinu brambor, posypeme je uzeným jazykem, nakrájenými houbami podušenými na části tuku a na plátky nakrájenými rajčaty. Osolíme, opepříme a pokryjeme zbylými brambory.

4

Připravíme světlou zásmažku ze 2/3 másla a z prosáté mouky, zalijeme ji vývarem, rozšleháme a za stálého míchání vaříme na hustý bešamel.

5

Po zchladnutí bešamel osolíme, přidáme žloutek a rozetřeme po povrchu brambor. Pokrm ještě posypeme strouhaným sýrem, pokapeme máslem a zvolna v troubě zapečeme dorůžova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept