Jednoduchý recept

Chléb z podmáslí z domácí pekárny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46700

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
5 g Droždí sušené
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1,5 dl Mléko - podmáslí
420 g Mouka pšeničná hladká
180 g Mouka žitná bílá
2 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 528kJ
21% Sacharidy 77 g
2% Tuky 2 g
13% Sodík 261 mg
19% Bílkoviny 11 g

Chléb z podmáslí z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

V míse rozšleháme vodu s podmáslím.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s podmáslím, na ni přisypeme smíchané oba druhy mouky s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

3

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku, stikneme tlačítko Start.

4

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu vychladnout. Chléb nepřikrýváme.

Poznámka

Mouky pro tento klasický druh chleba používáme hladké, ne celozrnné. Část pšeničné i žitné hladké mouky ale můžeme celozrnnými nahradit. Chléb bude výživnější. Slovenská receptura pro tento pšenično-žitný chléb obsahuje o polovinu méně žitné mouky než recept český. Žitná mouka je nahrazena moukou pšeničnou. V průběhu cyklu míchání můžeme do těsta přidat pro zlepšení chuti sezamová nebo slunečnicová semínka. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept