Jednoduchý recept

Dietní toustový chléb z domácí pekárny

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Dietní toustový chléb z domácí pekárny 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46701
Kategorie: Přílohy

Ingredience

20 g Droždí
1 polévková lžíce Med včelí
2 dl Mléko odtučněné
500 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 350kJ
18% Sacharidy 65 g
3% Tuky 2 g
12% Sodík 250 mg
20% Bílkoviny 11 g
Dietní toustový chléb z domácí pekárny
  • Dietní toustový chléb z domácí pekárny
  • 1
  • Dietní toustový chléb z domácí pekárny
  • 2
  • Dietní toustový chléb z domácí pekárny
  • 3
  • Vložit obrázek

Dietní toustový chléb z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vlažnou vodu a mléko, přidáme olej a přisypeme mouku. Uprostřed uděláme malý důlek, do něj nasypeme droždí a zakápneme ho medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.

2

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme rychlý program a světlou kůrku, stiskneme Start.

3

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu zcela vychladnout.

Poznámka

Z tohoto chleba můžeme připravit i vynikající suchary. Druhý den po upečení chléb nakrájíme na 1 cm silné plátky, rozložíme je na plech a sušíme v troubě při teplotě 140 stupňů. Suchary můžeme skladovat v uzavřené míse na suchém místě i několik týdnů. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Dietní toustový chléb z domácí pekárny
Rychlý program využívám minimálně, pouze v opravdu nutných případech, kdy potřebuji mít brzy pečivo. Přece jen z dobře propracovaného, hlazeného a vykynutého těsta je chléb lepší, nadýchanější. Použila jsem čerstvé droždí, v receptu v ingrediencích není uvedeno, o jaké se jedná. Až v postupu je zmínka, že se nasype droždí, tak to bude nejspíš sušené, ale poprvé jsem to přehlédla. Já vždy mouku smíchám se solí a pokud bych použila sušené droždí, tak ho taky smíchám s moukou. Nemám pekármu s předehřevem, tak mléko a vodu jsem použila vlažnou. Soli se může dát i malinko více, maximálně však 2 malé zarovnané lžičky. Dala bych 1 a půl zarovnané lžičky. Chlebík hodnotím vcelku kladně pro rychlost připravy a rychlé upečení.
 
sarka H.
Dietní toustový chléb z domácí pekárny
Krásné fotky!
 
Aleisa
Dietní toustový chléb z domácí pekárny
Děkuji za pochvalu, mně se zase líbí fotky jiných uživatelů smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept