Špenátové suflé s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové suflé s parmezánem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 46703 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Špenát listový čerstvý |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
5 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 336,4mg |
Draslík | 885,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,2mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové suflé s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Do pánve vyklopíme omytý špenát a prolisujeme k němu česnek. Poté vše dvě minuty mícháme na mírném ohni, aby špenát trochu změkl. Přendáme ho do mixéru, přidáme strouhanku a smetanu. Lehce promixujeme, aby se vše spojilo. |
2 | Do robotu nyní přidáme žloutky a parmezán. Osolíme a opepříme dle chuti a přidáme špetku muškátu. Opět lehce promixujeme. |
3 | Nakonec z bílků ušleháme sníh a přidáme ho do mísy, kam dáme i špenátovou směs. Pořádně vše promícháme a dáme do zapékací mísy péct na 15 minut při teplotě 200 stupňů. |