Recept

Špenátové suflé s parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 46703

Ingredience

1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Strouhanka
60 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí
150 ml Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 260kJ
4% Sacharidy 14 g
26% Tuky 19 g
31% Sodík 614 mg
35% Bílkoviny 20 g

Špenátové suflé s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Do pánve vyklopíme omytý špenát a prolisujeme k němu česnek. Poté vše dvě minuty mícháme na mírném ohni, aby špenát trochu změkl. Přendáme ho do mixéru, přidáme strouhanku a smetanu. Lehce promixujeme, aby se vše spojilo.

2

Do robotu nyní přidáme žloutky a parmezán. Osolíme a opepříme dle chuti a přidáme špetku muškátu. Opět lehce promixujeme.

3

Nakonec z bílků ušleháme sníh a přidáme ho do mísy, kam dáme i špenátovou směs. Pořádně vše promícháme a dáme do zapékací mísy péct na 15 minut při teplotě 200 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept