Domácí toastový chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí toastový chléb
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 46710 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Droždí sušené |
1 polévková lžíce | Med včelí |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 kávová lžička | Sůl |
375 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 14,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Med včelí, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí toastový chléb postup přípravy receptu:
1 | Vodu, olej, sůl, cukr, med, mouku a droždí dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto. Poté jej necháme na teplém místě 40 minut vykynout. |
2 | Když je těsto vykynuté, vyklopíme je na vál, jemně prohněteme a vytvarujeme bochník. Nakonec dáme upéct do trouby na 40 minut. |
Poznámka
Pokud máme domácí pekárnu, nasypeme všechny suroviny dovnitř a zapneme Základní program. Pekárna vše udělá a my si pak vychutnáme výborný domácí toastový chléb.