Recept

Makaronový nákyp se šunkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46713

Ingredience

100 g Gouda
150 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Olej stolní
250 ml Omáčka bešamelová
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Sýr smetanový tavený 45%
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
500 g Špagety, Makarony
200 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,040 kcal
Kilojoule 4 352kJ
37% Sacharidy 133 g
47% Tuky 35 g
11% Sodík 217 mg
82% Bílkoviny 46 g

Makaronový nákyp se šunkou postup přípravy receptu:

1

Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.

2

Předehřejeme troubu na 225ºC (horkovzdušnou troubu na 200ºC). Sýr goudu nastrouháme nahrubo. Šunku nakrájíme na kostičky. Do bešamelové omáčky přidáme mléko, převaříme, vmícháme sýr a pokud je potřeba, dochutíme solí a pepřem. Olejem vymažeme zapékací mísu a střídavě ji vykládáme makarony a šunkou, každou vrstvu při tom přeléváme omáčkou.

3

Nakonec celý nákyp přelijeme zbylou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a vložíme do trouby. Zapékáme asi 20 minut na 2. liště odspoda.

4

Petrželku opláchneme, osušíme a nasekáme.

5

Hotový nákyp vyjemem, naporcujeme na talíře a podáváme posypaný petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept