Omeleta s Nivou a kečupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s Nivou a kečupem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 46714 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 polévková lžíce | Kečup |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Niva (Rokfór) |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 513,8mg |
Draslík | 232,4mg |
Vláknina | 154,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s Nivou a kečupem postup přípravy receptu:
1 | V misce rozšleháme vejce s mlékem a solí. |
2 | 1/4 směsi vlijeme na pánev s rozehřátým olejem a když vejce začnou tuhnout, pokapeme je lžící kečupu a posypeme 30g rozdrobeného sýru. |
3 | Omeletu krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě, stočíme a podáváme. |
4 | Stejným způsobem připravíme další 3 omelety. |