Jednohubky – karbanátky se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednohubky – karbanátky se sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 46716 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
200 g | Salát hlávkový |
Karbanátky | |
---|---|
2 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Hořčice |
200 g | Hovězí maso přední |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Čedar |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 g | Vepřová plec |
Krém | |
2 špetka | Cukr moučkový |
4 polévková lžíce | Hellmann's Majonéza originál |
4 polévková lžíce | Máslo pomazánkové |
3 špetka | Pepř bílý |
1,5 polévková lžíce | Řeřicha |
3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 188,9mg |
Draslík | 382,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso přední, Strouhanka, Sůl, Sýr Čedar, Vaječný žloutek slepičí, Vepřová plec, Cukr moučkový, Pepř bílý, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový, Cibule červená, Hořčice, Jogurt bílý, Pepř černý mletý, Hellmann's Majonéza originál, Máslo pomazánkové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jednohubky – karbanátky se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Červenou cibuli očistíme a drobně pokrájíme. Omyjeme řeřichu. Řeřichu drobně pokrájíme a odložíme do mísy. Maso omyjeme, osušíme a pomeleme. |
2 | Mleté vepřové maso z plece spolu s mletým hovězím předním masem dáme do mísy. Přidáme žloutek, hořčici, cibuli, strouhanku, bílý jogurt, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a odložíme na 2-3 hodiny do chladničky. |
3 | Nastrouháme tvrdý sýr. Před vytvarováním karbanátku vmícháme do pomletého masa sýr a v rukách vytvarujeme malé karbanátky. Poklademe je na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova přibližně 20 minut. |
4 | Připravíme si krém: do misky dáme majonézu, pomazánkové máslo, čerstvě pomletý pepř, cukr, sůl a řeřichu a vyšleháme. |
5 | Omyjeme listy hlávkového salátu, vodu setřepeme. Salát ozdobně |
6 | položíme doprostřed talíře, okolo poklademe karbanátky, každý ozdobíme (pomocí zdobícího sáčku) krémem a hned servírujeme. |
Poznámka
Zdobíme lístky petrželky a růžovým pepřem.