Jednoduchý recept

Vařený kapr s cibulovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 46718

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Kapr obecný
1 ks Mrkev kořen
0,3 kávová lžička Nové koření celé
0,3 kávová lžička Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná
Cibulové máslo
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Víno bílé
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 614kJ
6% Sacharidy 22 g
140% Tuky 105 g
16% Sodík 325 mg
53% Bílkoviny 30 g

Vařený kapr s cibulovým máslem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce se studenou osolenou vodou vložíme očištěnou, nahrubo nakrájenou mrkev, celer, cibuli, přidáme koření a citronovou šťávu. Povaříme 5 minut, vložíme očištěné a omyté porce kapra a vaříme 15 minut doměkka.

2

Cibulové máslo: Očištěné cibulky vsypeme do pánve, zalijeme vínem, opepříme a zvolna vaříme doměkka a do odpaření části vína. Potom zmírníme příkon tepla a metličkou vešleháme změklé máslo, aby se příliš nerozehřálo, ale spojilo s cibulkami v krémovitou omáčku.

3

Měkké porce kapra upravíme na talíře a přelijeme cibulovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept