Vařený kapr s cibulovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený kapr s cibulovým máslem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 46718 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Kapr obecný |
1 ks | Mrkev kořen |
0,3 kávová lžička | Nové koření celé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Cibulové máslo | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 114,0mg |
Draslík | 968,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Kapr obecný, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná, Šalotka, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený kapr s cibulovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce se studenou osolenou vodou vložíme očištěnou, nahrubo nakrájenou mrkev, celer, cibuli, přidáme koření a citronovou šťávu. Povaříme 5 minut, vložíme očištěné a omyté porce kapra a vaříme 15 minut doměkka. |
2 | Cibulové máslo: Očištěné cibulky vsypeme do pánve, zalijeme vínem, opepříme a zvolna vaříme doměkka a do odpaření části vína. Potom zmírníme příkon tepla a metličkou vešleháme změklé máslo, aby se příliš nerozehřálo, ale spojilo s cibulkami v krémovitou omáčku. |
3 | Měkké porce kapra upravíme na talíře a přelijeme cibulovou omáčkou. |