Celozrnný pšeničný chléb z domácí pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celozrnný pšeničný chléb z domácí pekárny
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46722 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Anýz mletý |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
5 g | Droždí sušené |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
600 g | Mouka pšeničná celozrnná |
1 kávová lžička | Sezam - semena |
1 kávová lžička | Slunečnice - semena |
2 kávová lžička | Sůl |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 40,9mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr třtinový, Droždí sušené, Kmín drcený, Sezam - semena, Slunečnice - semena, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celozrnný pšeničný chléb z domácí pekárny postup přípravy receptu:
1 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme mouku, kmín a anýz, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr. |
2 | Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb o váze 0,9 kg a světlou kůrku, stiskneme tlačítko Start. |
3 | V průběhu cyklu hnětení k těstu přidáme semínka. |
4 | Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou utěrkou a necháme vychladnout. |
Poznámka
Jednoduchý a chutný chléb. Nejchutnější je hned po upečení, druhý den už se drobí. Celozrnnou pšeničnou mouku můžeme částečně nahradit moukou žitnou, nemělo by jí ale být více než 100 gramů. Doba pečení a názvy programů se můžou lišit podle typu domácí pekárny.