Pekařské brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pekařské brambory
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 46723 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
600 g | Brambory |
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
9 g | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
4 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 808,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pekařské brambory postup přípravy receptu:
1 | Polovinu česneku, tymián a rozmarýn přivedeme k varu v kuřecím vývaru, odstavíme a necháme 15 minut louhovat. |
2 | Zatím oloupeme brambory a cibuli, brambory nakrájíme na plátky, cibuli a druhou polovinu česneku osmažíme na oleji dozlatova. |
3 | Do vymazaného pekáče vrstvíme střídavě plátky brambor a opečené cibule, nakonec zalijeme vývarem tak, aby sahal do dvou třetin pekáče. Pokapeme olivovým olejem a pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě. |