Jehněčí kotlety v sýrové strouhance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety v sýrové strouhance
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 46724 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 ml | Hořčice |
800 g | Jehněčí kotlety |
2 dl | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
Na strouhanku | |
---|---|
20 g | Koriandr čerstvý |
30 g | Petržel kudrnka |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
200 g | Strouhanka |
50 g | Sýr Parmezán |
20 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 140,5mg |
Draslík | 808,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kotlety, Sůl, Koriandr čerstvý, Rozmarýn čerstvý, Strouhanka, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety v sýrové strouhance postup přípravy receptu:
1 | Tuk na povrchu jehněčích kotlet nařežeme, kotlety osmahneme v pekáči na olivovém oleji asi 4 minuty z každé strany, zakryjeme a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 15 minut. |
2 | Strouhanku smícháme s rozmixovanými bylinkami, parmezánem, solí a pepřem, kotlety pomažeme hořčicí, obalíme ve strouhankové směsi a dáme zpět do trouby ještě na 5 minut. |