Šoulet s pečenými husími prsy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šoulet s pečenými husími prsy
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 46725 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Česnek |
250 g | Hrášek |
400 g | Husí prsa |
1 špetka | Kmín celý |
250 g | Kroupy ječné |
50 g | Majoránka |
5 ks | Okurky |
5 ks | Rajčata |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 8,7mg |
Draslík | 877,6mg |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hrášek, Kmín celý, Majoránka, Okurky, Rajčata, Sádlo škvařené, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí prsa, Kroupy ječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šoulet s pečenými husími prsy postup přípravy receptu:
1 | Očistíme husí prsa, osolíme je a okmínujeme. Na pánev vložíme lžíci husího sádla a rozpálíme. Vložíme kůží dolů husí prsa a prudce je z obou stran opečeme. |
2 | Ve větším hrnci s osolenou vodou uvaříme kroupy, které jsme předtím namočili přes celou noc, aby změkly. |
3 | Nachystáme pekáček, který lehce vytřeme sádlem. Na dno pekáče nasypeme část nadrobno nakrájené cibulky, položíme rozpůlenou paličku česneku a naskládáme celá rajčátka. Navrch položíme prsa, která přelijeme omastkem, jenž nám zbyl po pečení prsou na pánvi. V ruce rozemneme majoránku a posypeme jí husí prsa. Několik stroužků česneku rozkrájíme na plátky a naskládáme na husí prsa. Předehřejeme troubu na 130 ° C. Pekáč vložíme do trouby a pečeme 30 minut. |
4 | Na pánev dáme lžíci sádla, nadrobno nasekaný zbytek cibulky a nakrájené zbylé stroužky česneku. Rozpálíme a přidáme kroupy, z nichž jsme slili vodu. Přidáme k nim rozmražený hrášek a rozemnutou majoránku, lehce osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi. |
5 | Z trouby vyndáme pekáč s masem. Vyjmeme z pekáče rozpůlený celý česnek a rajčátka. Šouletem zasypeme husí prsa. Přisypeme ještě trochu majoránky a vložíme na dalších deset minut do trouby. |
6 | Šoulet s prsy podáváme s kyselými okurkami, které kvůli lepší stravitelnosti můžeme oloupat. |