Jednoduchý recept

Jablkovo-matjesový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 46728
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Bílá cibulka
1 ks Cibule červená
0,5 ks Citrony
2 polévková lžíce Cukr krupice
2 ks Jablka
50 g Kopr čerstvý
300 g Matjesy - filet
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rohlíky bílé
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 437kJ
15% Sacharidy 52 g
14% Tuky 10 g
4% Sodík 71 mg
23% Bílkoviny 13 g

Jablkovo-matjesový salát postup přípravy receptu:

1

Matjesy nakrájíme na kousky. Obě cibule, jak bílou, tak červenou, nakrájíme na tenká kolečka. Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké dílky. Vše vložíme do mísy a promícháme.

2

Z poloviny citronu vymačkáme šťávu, salát dochutíme cukrem a nakonec dosolíme jen pokud je potřeba. Pamatujeme přitom, že matjesy jsou slané samy o sobě. Nakonec přidáme tři lžíce zakysané smetany. Popepříme a zasypeme nasekaným koprem. Podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka

Pro ozdobu nahoru na každou proci salátu můžeme dát plátek jablka, několik kroužků cibule, snítku kopru a kousek ryby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept