Jablkovo-matjesový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkovo-matjesový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 46728 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Bílá cibulka |
1 ks | Cibule červená |
0,5 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
50 g | Kopr čerstvý |
300 g | Matjesy - filet |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rohlíky bílé |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 2,5mg |
Draslík | 225,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jablka, Kopr čerstvý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bílá cibulka, Cibule červená, Matjesy - filet, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkovo-matjesový salát postup přípravy receptu:
1 | Matjesy nakrájíme na kousky. Obě cibule, jak bílou, tak červenou, nakrájíme na tenká kolečka. Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké dílky. Vše vložíme do mísy a promícháme. |
2 | Z poloviny citronu vymačkáme šťávu, salát dochutíme cukrem a nakonec dosolíme jen pokud je potřeba. Pamatujeme přitom, že matjesy jsou slané samy o sobě. Nakonec přidáme tři lžíce zakysané smetany. Popepříme a zasypeme nasekaným koprem. Podáváme s čerstvým pečivem. |
Poznámka
Pro ozdobu nahoru na každou proci salátu můžeme dát plátek jablka, několik kroužků cibule, snítku kopru a kousek ryby.