Recept

Masové minikarbanátky s mangovým dipem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 46729

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Hovězí maso přední
1 polévková lžíce Hořčice
2 polévková lžíce Jogurt bílý
1,5 polévková lžíce Kapary
1,5 polévková lžíce Kerblík
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Rukola
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 g Vepřový bok
2 stroužek Česnek
mangový dip
2 kávová lžička Citronová šťáva
2 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
1 ks Mango
2 špetka Pepř citronový
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 275kJ
6% Sacharidy 20 g
58% Tuky 44 g
24% Sodík 475 mg
40% Bílkoviny 22 g

Masové minikarbanátky s mangovým dipem postup přípravy receptu:

1

Cibuli očistíme a drobně pokrájíme. Omyjeme kerblík a čerstvý kopr. Kerblík pokrájíme nadrobno, lístky z kopru otrháme a necháme na ozdobení.

2

Omyjeme prorostlý (libovější) bůček a přední hovězí maso. Nakrájíme ho na kousky a pomeleme. V míse ho promícháme s prolisovaným česnekem, rozšlehaným vejcem, hořčicí, cibulí, strouhankou, bílým jogurtem, solí, drceným kmínem, kerblíkem a pepřem. Směs dobře promícháme a odložíme minimálně na 2-3 hodiny do chladničky.

3

Před vytvarováním karbanátků vmícháme do pomletého masa kapary, v rukách vytvarujeme malé karbanátky. Poklademe je na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova přibližně 20 minut.

4

Připravíme si mangový dip: do misky dáme majonézu, oloupané, na kousky pokrájené mango a citrónový pepř. Dochutíme solí, citrónovou šťávou (1-2 lžičky) a rozmixujeme tyčovým mixérem.

5

Omyjeme listy rukoly, ozdobně je rozložíme na mísu, poklademe k nim upečené karbanátky, které ozdobíme pomocí zdobícího sáčku mangovým dipem a lístkem kopru. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept