Masové minikarbanátky s mangovým dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové minikarbanátky s mangovým dipem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46729 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
200 g | Hovězí maso přední |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1,5 polévková lžíce | Kapary |
1,5 polévková lžíce | Kerblík |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Rukola |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřový bok |
mangový dip | |
---|---|
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Hellmann's Majonéza originál |
1 ks | Mango |
2 špetka | Pepř citronový |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 137,8mg |
Draslík | 710,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Jogurt bílý, Kerblík, Kmín drcený, Kopr čerstvý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Citronová šťáva, Mango, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kapary, Pepř černý mletý, Rukola, Hellmann's Majonéza originál, Pepř citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masové minikarbanátky s mangovým dipem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli očistíme a drobně pokrájíme. Omyjeme kerblík a čerstvý kopr. Kerblík pokrájíme nadrobno, lístky z kopru otrháme a necháme na ozdobení. |
2 | Omyjeme prorostlý (libovější) bůček a přední hovězí maso. Nakrájíme ho na kousky a pomeleme. V míse ho promícháme s prolisovaným česnekem, rozšlehaným vejcem, hořčicí, cibulí, strouhankou, bílým jogurtem, solí, drceným kmínem, kerblíkem a pepřem. Směs dobře promícháme a odložíme minimálně na 2-3 hodiny do chladničky. |
3 | Před vytvarováním karbanátků vmícháme do pomletého masa kapary, v rukách vytvarujeme malé karbanátky. Poklademe je na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova přibližně 20 minut. |
4 | Připravíme si mangový dip: do misky dáme majonézu, oloupané, na kousky pokrájené mango a citrónový pepř. Dochutíme solí, citrónovou šťávou (1-2 lžičky) a rozmixujeme tyčovým mixérem. |
5 | Omyjeme listy rukoly, ozdobně je rozložíme na mísu, poklademe k nim upečené karbanátky, které ozdobíme pomocí zdobícího sáčku mangovým dipem a lístkem kopru. Podáváme teplé. |