Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 46730
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Těsto
30 g Droždí
3 dl Mléko kefírové
550 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Sůl
60 g Sýr Ricotta
1 ks Vejce slepičí
2 dl Voda pitná
Náplň
20 g Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
2 dl Jogurt bílý
1 kávová lžička Kmín drcený
200 g Kukuřice cukrová nakládaná
300 g Kuřecí maso vařené
1 dl Olej slunečnicový
2 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1 ks Pomeranče
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,109 kcal
Kilojoule 4 638kJ
35% Sacharidy 128 g
59% Tuky 44 g
37% Sodík 734 mg
87% Bílkoviny 49 g

Masové koláče postup přípravy receptu:

1

Příprava sýrového těsta: 500 g mouky prosijeme do kuchyňského robotu, přidáme rozdrobené droždí, přilijeme 3 lžíce oleje, rozklepneme vejce, osolíme, vlijeme 1 dl vody, přidáme sýr, suroviny promícháme a za chodu robotu přiléváme mléko, aby nám vzniklo husté a hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici odpočinout 40 minut.

2

Náplň: Olej rozpálíme v pánvi, do které přidáme na kousky nakrájenou cibuli, oloupaný a na tenká kolečka nakrájený česnek, přimícháme na tenké proužky nakrájenou červenou papriku, mletý kmín a opékáme 2 minuty. Potom do pánve, přidáme na kousky nakrájené vařené maso, nakrájený celer, přisypeme scezenou kukuřici, nasekanou petrželovou naň, vlijeme jogurt, podle chuti osolíme, opepříme a na středně silném ohni, za občasného míchání suroviny povaříme přibližně 10 minut. Nakonec uvařenou směs dochutíme podle vymačkanou pomerančovou šťávou, hrnec stáhneme z ohně a směs necháme vychladnout.

3

Plech vymažeme olejem, zapneme troubu, aby se nahřála. Připravené těsto vybereme z potravinářské fólie, položíme ho na moukou vysypaný vál a rozvalíme na velký plát silný 3 mm. Vykrojíme z něj čtyři spodní kolečka o velikosti talíře. Následovně vykrojíme další čtyři horní kolečka. Na každé spodní kolečko položíme připravenou směs a okraje potřeme vodou. Naplněná spodní kolečka přikryjeme horními kolečky, okraje zmáčkneme, aby se spojily a tak vzniknou koláče. Každý koláč několikrát propíchneme vidličkou, potřeme je vodou, poklademe na připravený plech, který vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme 25 minut do křupava.

4

Upečené koláče vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, nakrájíme, upravíme na talíře a servírujeme.

Poznámka

Koláčky podáváme teplé, ale také studené s čerstvou zeleninou, anebo zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept