Recept

Vařené vepřové koleno se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 46731
Kategorie: Maso

Ingredience

5 ks Bobkový list
0,3 ks Celer bulvový
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
3 ks Nové koření celé
10 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
1 ks Vepřové koleno
Na dresink
3 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Kmín drcený
100 ml Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
Na přílohu
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 ks Jablka
1 ks Křen
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,196 kcal
Kilojoule 5 005kJ
12% Sacharidy 41 g
126% Tuky 94 g
8% Sodík 151 mg
90% Bílkoviny 51 g

Vařené vepřové koleno se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce s osolenou vložíme očištěné vepřové koleno. Přidáme k němu všechnu oškrábanou zeleninu: mrkev, petržel, celer a koření: celý pepř, bobkový list, nové koření a oloupaný stroužek česneku, který překrojíme na polovinu. Přisypeme kmín a vaříme dvě hodiny doměkka. Pak koleno vyjmeme z hrnce a naporcujeme.

2

Připravíme dresink. Tři stroužky česneku rozetřeme se solí, přidáme lžíci mleté sladké papriky, slunečnicový olej a půl lžičky kmínu. Smícháním vytvoříme česnekovo-paprikový dresink, jímž potřeme jednotlivé porce vařeného kolena.

3

Smícháme kysané zelí, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a lehce pocukrujeme.

4

Zelný salát podáváme jako přílohu. Další přílohou bude křen s jablky.

Poznámka

Jako přílohu k vepřovému kolenu také můžeme podávat vařenou červenou řepu s fenyklem, papriky plněné zelím, papričky zvané beraní rohy a chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept