Recept

Hřebenatky s květákovým pyré

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 46735

Ingredience

500 g Hřebenatka
5 g Kari koření
1 dl Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
Na omáčku
100 g Hrozinky
100 g Kapary
100 ml Voda pitná
Na pyré
350 g Květák
40 ml Mléko plnotučné
40 g Máslo čerstvé
200 ml Smetana 12% (konzumní)
8 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 330kJ
7% Sacharidy 25 g
243% Tuky 182 g
89% Sodík 2 g
62% Bílkoviny 35 g

Hřebenatky s květákovým pyré postup přípravy receptu:

1

Hrozinky a kapary krátce povaříme ve vodě, rozmixujeme a necháme vychladnout.

2

Květák rozdělíme na minirůžičky, vložíme na pánev na rozpuštěné máslo a 4 minuty restujeme. Zalijeme mlékem, přiklopíme a další 4 minuty podusíme. Nakonec vlijeme smetanu, přivedeme k varu a 2 minuty povaříme, osolíme, zakryjeme a už odstavené necháme pár minut dojít. Ještě horké rozmixujeme dohladka.

3

Hřebenatky( vyjmuté z ulity) poprášíme kari, osolíme, opepříme a postupně vložíme na pánev s rozpáleným olejem. Opékáme 1 minutu z každé strany a otáčíme v pořadí, v jakém jsme je skládali na pánev. Opečené hřebenatky uchováme v míse.

4

Květákové pyré rozdělíme na jednotlivé porce na talíře. Hřebenatky podélně rozkrojíme, na řezu osolíme, opepříme a rozložíme na pyré, před podáváním přelijeme omáčkou z hrozinek a kapary.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept