Hřebenatky s květákovým pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hřebenatky s květákovým pyré
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 46735 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Hřebenatka |
5 g | Kari koření |
1 dl | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
Na omáčku | |
---|---|
100 g | Hrozinky |
100 g | Kapary |
100 ml | Voda pitná |
Na pyré | |
350 g | Květák |
40 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Mléko plnotučné |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 74,3mg |
Draslík | 699,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 124,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebenatka, Kari koření, Sůl, Voda pitná, Květák, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Hrozinky, Kapary, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hřebenatky s květákovým pyré postup přípravy receptu:
1 | Hrozinky a kapary krátce povaříme ve vodě, rozmixujeme a necháme vychladnout. |
2 | Květák rozdělíme na minirůžičky, vložíme na pánev na rozpuštěné máslo a 4 minuty restujeme. Zalijeme mlékem, přiklopíme a další 4 minuty podusíme. Nakonec vlijeme smetanu, přivedeme k varu a 2 minuty povaříme, osolíme, zakryjeme a už odstavené necháme pár minut dojít. Ještě horké rozmixujeme dohladka. |
3 | Hřebenatky( vyjmuté z ulity) poprášíme kari, osolíme, opepříme a postupně vložíme na pánev s rozpáleným olejem. Opékáme 1 minutu z každé strany a otáčíme v pořadí, v jakém jsme je skládali na pánev. Opečené hřebenatky uchováme v míse. |
4 | Květákové pyré rozdělíme na jednotlivé porce na talíře. Hřebenatky podélně rozkrojíme, na řezu osolíme, opepříme a rozložíme na pyré, před podáváním přelijeme omáčkou z hrozinek a kapary. |