Jednoduchý recept

Chléb se špaldovou moukou z domácí pekárny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46736
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 kávová lžička Cukr třtinový
3,5 g Droždí sušené
2 kávová lžička Kmín drcený
250 g Mouka celozrnná špaldová
250 g Mouka pšeničná hladká
30 g Solamyl
1,5 kávová lžička Sůl
3,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 355kJ
19% Sacharidy 68 g
3% Tuky 2 g
10% Sodík 201 mg
16% Bílkoviny 9 g

Chléb se špaldovou moukou z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme oba druhy mouky smíchané s kmínem a Solamylem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

2

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb, bochník o váze 0,9 kg a středně propečenou kůrku, stiskneme tlačítko Start.

3

Během míchání je nutné kontrolovat hustotu těsta. Pokud je příliš tuhé, přidáme vodu. Špaldová mouka má totiž hodně hrubé vlákniny, která vodou bobtná.

4

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na sítu nebo na vařečce vychladnout.

5

Krájíme až zcela vychladlý, vlažný se při krájení drobí.

Poznámka

Chléb je nižší a méně tzv. nadýchaný, ale výživově velmi hodnotný s vysokým obsahem vlákniny, díky Solamylu vláčný. Sušené droždí můžeme nahradit 20 g droždí čerstvého. Doba pečení a názvy programů se můžou lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept