Jednoduchý recept

Jogurtový pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46738

Ingredience

20 g Droždí
1 dl Jogurt bílý
1 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Med včelí
200 g Mouka pšeničná celozrnná
300 g Mouka žitná celozrnná
2 kávová lžička Sůl
2,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 304 kcal
Kilojoule 1 270kJ
17% Sacharidy 60 g
4% Tuky 3 g
19% Sodík 383 mg
24% Bílkoviny 14 g
Jogurtový pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

Jogurtový pšenično-žitný chléb z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Jogurt v míse rozšleháme s vodou.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s jogurtem, přisypeme oba druhy mouky smíchané s kmínem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.

3

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb o váze 0,9 kg a středně propečenou kůrku.

4

V průběhu cyklu míchání zkontrolujeme hustotu těsta a v případě potřeby přilijeme vodu.

5

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu vychladnout.

6

Chléb krájíme až několik hodin po upečení.

Poznámka

Velmi chutný a výživově hodnotný chléb. Má ale menší dobu trvanlivosti, a proto se nehodí na pečení tzv. do zásoby. Doba pečení a názvy programů se mohou lišit podle typu domácí pekárny.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept