Krachle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krachle
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4674 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
225 g | Cukr krupice |
500 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 2,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krachle postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto vyválíme na plát a skleničkou vykrájíme kolečka. |
2 | Na vál nasypeme cukr a skořici, doprostřed položíme kolečko těsta a válečkem rozválíme na placku. |
3 | Dáme na pečící papír a 10 minut pečeme. |
Poznámka
Z okrajů děláme slané pečivo, vykrájíme libovolné tvary, potřeme rozšlehaným vejcem, posolíme a posypeme kmínem.