Masové pikantní rolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové pikantní rolky
Masové pikantní rolky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 46741 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Celer - nať |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
200 g | Dýňová semínka |
2 kávová lžička | Kari pasta |
800 g | Listové těsto |
1 dl | Mléko polotučné |
600 g | Mleté kuřecí maso |
1 dl | Olej dýňový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 127,2mg |
Draslík | 462,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Dýňová semínka, Pomeranče, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Kari pasta, Listové těsto, Mléko polotučné, Mleté kuřecí maso, Olej dýňový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masové pikantní rolky postup přípravy receptu:
1 | Mražené listové těsto necháme rozmrazit. Troubu zapneme, aby se nahřála na potřebnou teplotu. V pánvi rozpálíme olej a na něm dozlatova opečeme na kousky nakrájenou cibuli, přidáme kari pastu, přimícháme pomerančovou kůru a šťávu, promícháme, odstavíme a necháme vychladnout. |
2 | Do vhodné misky vložíme mleté maso, přisypeme nasekanou celerovou nať, strouhanku, přidáme vejce, rukou promícháme, směs ochutnáme a podle chuti přisypeme sůl, pepř a dochutíme také citronovou šťávou. |
3 | Nejprve 2 pláty listového těsta rozložíme na pracovní plochu, poté na střed po celé délce položíme masovou směs a zavineme do rolády. Takto postupujeme se zbylou směsí a listovým těstem. |
4 | Připravené 4 kusy rolády poklademe na vymazaný plech, potřeme mlékem, posypeme nasekanými dýňovými semínky, na plechu nakrájíme na 10 cm rolky, vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut. |
Poznámka
Masové rolky podáváme teplé, ale také jako studený předkrm.