Zvěřina na portském - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřina na portském
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46743 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Kachna divoká |
10 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Víno portské |
200 ml | Vývar drůbeží |
4 plátek | Těsto filo |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 178,5mg |
Draslík | 156,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Víno portské, Vývar drůbeží, Těsto filo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna divoká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřina na portském postup přípravy receptu:
1 | Vykostíme divoké kachny, pomeleme stehna a smícháme s vejci, smetanou, solí a pepřem. Směsí potřeme prsa, zabalíme do těsta a opečeme po všech stranách na másle. |
2 | Dohněda opečeme kosti na oleji a nakrájenou cibuli, přidáme vývar a 45 minut vaříme. Omáčku scedíme a povaříme, než začne houstnout. |
3 | Kachnu dáme dopéct do trouby na 12 minut při teplotě 170°C. |
4 | Kachnu podáváme přelitou omáčkou. |