Jednoduchý recept

Kýta kančí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (13%)
ID receptu: 46745
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
100 g Cibule
100 g Citrony
50 g Cukr krupice
100 g Kančí kýta
300 g Marmeláda šípková
100 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
50 ml Ocet vinný
50 g Olej rostlinný
5 ks Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
2 kávová lžička Sůl
200 ml Víno červené
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 689 kcal
Kilojoule 2 884kJ
22% Sacharidy 79 g
44% Tuky 33 g
22% Sodík 443 mg
19% Bílkoviny 11 g

Kýta kančí postup přípravy receptu:

1

Odblaníme a opláchneme kančí kýtu. Osolíme ji a po obou stranách na oleji opečeme. Na kostky nakrájíme očištěnou mrkev, celer, petržel, cibuli a osmahneme na oleji. Přidáme nové koření, bobkový list, celý pepř, ocet, víno a necháme dusit.

2

Přidáme nakrájený citron na plátky, polovinu šípkové zavařeniny a podlijeme vodou. Pod pokličkou dusíme doměkka.

3

Kýtu poté vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou a máslem, přidáme zbylou šípkovou zavařeninu, cukr a omáčku provaříme za stálého míchání. Přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř a nakonec omáčku přecedíme přes cedník.

4

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept