Jednoduchý recept

Na smetaně srnčí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46747

Ingredience

2 ks Bobkový list
0,5 ks Celer bulvový
2 ks Cibule
150 g Cukr krupice
70 g Hořčice
2 ks Mrkev kořen
100 g Máslo čerstvé
3 ks Nové koření celé
100 ml Ocet vinný
150 ml Olej rostlinný
5 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
100 g Slanina vepřová
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kg Srnčí kýta
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

71% Kalorie 1,393 kcal
Kilojoule 5 829kJ
16% Sacharidy 56 g
352% Tuky 264 g
40% Sodík 795 mg
148% Bílkoviny 83 g

Na smetaně srnčí postup přípravy receptu:

1

Vykostíme srnčí kýtu a jednotlivé svaly odblaníme a prošpikujeme slaninou. Osolíme, opepříme a opečeme na másle v hrnci. Poté vyndáme, přidáme do hrnce nakrájenou mrkev, celer, cibuli, petržel, nové koření, bobkové listy, celý pepř a ořezané kosti. Opečeme na oleji vše dozlatova, přidáme hořčici, zalijeme vodou a octem a 60 minut vaříme. Směs propasírujeme, osolíme, přidáme cukr, zjemníme máslem a smetanou.

2

Maso upečeme v troubě, a poté podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept