Na smetaně srnčí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Na smetaně srnčí
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46747 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
150 g | Cukr krupice |
70 g | Hořčice |
100 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
3 ks | Nové koření celé |
100 ml | Ocet vinný |
150 ml | Olej rostlinný |
5 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
100 g | Slanina vepřová |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kg | Srnčí kýta |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 88,3mg |
Draslík | 469,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,3mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Nové koření celé, Ocet vinný, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Na smetaně srnčí postup přípravy receptu:
1 | Vykostíme srnčí kýtu a jednotlivé svaly odblaníme a prošpikujeme slaninou. Osolíme, opepříme a opečeme na másle v hrnci. Poté vyndáme, přidáme do hrnce nakrájenou mrkev, celer, cibuli, petržel, nové koření, bobkové listy, celý pepř a ořezané kosti. Opečeme na oleji vše dozlatova, přidáme hořčici, zalijeme vodou a octem a 60 minut vaříme. Směs propasírujeme, osolíme, přidáme cukr, zjemníme máslem a smetanou. |
2 | Maso upečeme v troubě, a poté podáváme s omáčkou. |