Srnčí pochoutka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí pochoutka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46748 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
50 g | Brusinky |
0,3 ks | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
3 ks | Jalovec |
2 ks | Mrkev kořen |
3 ks | Nové koření celé |
100 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Protlak rajčatový |
1 kg | Srnčí plec |
2 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 282,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 131,4mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Olej rostlinný, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky, Jalovec, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Srnčí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí pochoutka postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme mrkev a celer a osmahneme dozlatova na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli, nakrájenou srnčí plec, protlak a smažíme. Zalijeme vodou, vínem a přidáme kuličky jalovce, bobkový list, nové koření, sůl a vaříme doměkka. |
2 | Vyndáme maso, omáčku propasírujeme a přidáme do ní brusinky. |
3 | Maso podáváme přelité omáčkou. |