Jáhlové rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jáhlové rizoto
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4675 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 g | Jáhly - loupané proso |
200 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 hrst | Sýr Eidam cihla 40% |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 38,1mg |
Draslík | 554,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 897,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jáhly - loupané proso, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jáhlové rizoto postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou cibuli osmahneme na troše olivového oleje. |
2 | Přidáme jáhly, které jsme spařili horkou vodou a osmahneme krátce. |
3 | Podlijeme vodou a dusíme. |
4 | Nakrájená kuřecí prsa na nudličky osmahneme, přidáme nakrájená rajčata a papriku. Podlijeme a doměkka dusíme. |
5 | Osolíme, opepříme a přidáme uvařené jáhly. |
6 | Poté podáváme posypané strouhaným sýrem. |