S petrželí candát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- S petrželí candát
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46751 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
900 g | Candát obecný |
200 g | Fazolové lusky zelené |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Šalotka |
6 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Šunka Serrano |
300 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 40,7mg |
Draslík | 177,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Šunka Serrano mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
S petrželí candát postup přípravy receptu:
1 | Žeberních kostí zbavíme filety z candáta a nakrájíme na porce po 200 g. Polovinu másla rozehřejeme ve woku. |
2 | Osušíme filety, osolíme, poprášíme moukou a dáme je do woku kůží dolů a 4 minuty pečeme. Otočíme a ještě 1 minutu pečeme. |
3 | Filety přendáme na talíř a do woku dáme druhou část másla, nakrájenou šalotku a šunku. Opečeme a zalijeme bílým vínem, které necháme vyvařit. Přidáme nasekanou petržel, smetanu, povaříme, osolíme a opepříme. |
4 | Spaříme fazolové lusky, prohodíme na másle a dáme na talíř. Položíme na ně rybu a přelijeme omáčkou. |
5 | Ihned podáváme. |