Jednoduchý recept

S petrželí candát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (13%)
ID receptu: 46751
Kategorie: Maso

Ingredience

900 g Candát obecný
200 g Fazolové lusky zelené
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Šalotka
6 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Šunka Serrano
300 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 672kJ
2% Sacharidy 8 g
34% Tuky 25 g
22% Sodík 436 mg
41% Bílkoviny 23 g

S petrželí candát postup přípravy receptu:

1

Žeberních kostí zbavíme filety z candáta a nakrájíme na porce po 200 g. Polovinu másla rozehřejeme ve woku.

2

Osušíme filety, osolíme, poprášíme moukou a dáme je do woku kůží dolů a 4 minuty pečeme. Otočíme a ještě 1 minutu pečeme.

3

Filety přendáme na talíř a do woku dáme druhou část másla, nakrájenou šalotku a šunku. Opečeme a zalijeme bílým vínem, které necháme vyvařit. Přidáme nasekanou petržel, smetanu, povaříme, osolíme a opepříme.

4

Spaříme fazolové lusky, prohodíme na másle a dáme na talíř. Položíme na ně rybu a přelijeme omáčkou.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept