Na citronovém másle siven - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Na citronovém másle siven
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46753 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Citrony |
150 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
900 g | Siven |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 105,8mg |
Draslík | 156,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Siven mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Na citronovém másle siven postup přípravy receptu:
1 | Necháme povolit máslo, přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu, nasekanou petržel a zabalíme do fólie ve tvaru válce a dáme chladit do lednice. |
2 | Žeberních kostí zbavíme filety sivena. Rozehřejeme ve woku máslo, osušíme filety, oprášíme je moukou, osolíme a vložíme je do pánve kůží dolů a 4 minuty pečeme. Otočíme je a opečeme ještě 1 minutu. |
3 | Na sivena dáme 1 plátek citronového másla a necháme rozpustit. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Doporučujeme podávat se šťouchanými brambory.