Okoun se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okoun se zeleninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46757 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cuketa |
1 kávová lžička | Limetková šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
800 g | Okoun - filety |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Pórek |
2 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sójová omáčka Kikkoman |
1 kávová lžička | Šťáva zázvorová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 238,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 345,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Limetková šťáva, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Okoun - filety, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sójová omáčka Kikkoman, Šťáva zázvorová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Okoun se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Limetkovou šťávu, zázvorovou šťávu, olivový olej, sójovou omáčku Kikkoman, sůl a pepř smícháme a dáme stranou. Vznikne nám glazé. |
2 | Nakrájený česnek a mrkev osmahneme na oleji a rozdělíme na nahřáté talíře. Na stejné pánvi osmahneme nakrájený pórek. |
3 | Na další pánvi opečeme na másle filety z okouna, které jsme osolili a opepřili a smažíme s plátky cukety. |
4 | Měkký pórek rozdělíme na talíře, přidáme rajčata nakrájená na kostičky a navrch položíme rybu. Obložíme cuketou a prohřejeme krátce omáčku glazé. Polijeme omáčkou rybu a ihned podáváme. |