Salát z červeného zelí s mrkví a pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červeného zelí s mrkví a pomerančem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 46759 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
40 g | Hrozinky |
150 g | Jablka |
50 g | Jogurt bílý |
130 g | Majonéza |
150 g | Mrkev kořen |
50 g | Ořechy vlašské |
1 ks | Pomeranče |
50 ml | Pomerančová šťáva |
6 g | Sůl |
800 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 1,6mg |
Draslík | 720,8mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 148,8mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Jogurt bílý, Majonéza, Ořechy vlašské, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Sůl, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červeného zelí s mrkví a pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Červené zelí nakrouháme na nudličky a dáme do mísy. Nastrouháme mrkev a jablka a zakapeme citronovou šťávou. Spolu s hrozinkami a nasekanými ořechy vmícháme do zelí. |
2 | V míse smícháme majonézu, jogurt a pomerančovou šťávu, lehce osolíme a vmícháme do salátu. Dáme do lednice na 30 minut vychladit a podáváme ozdobené plátky pomeranče. |
Poznámka
Salát se musí 30 minut chladit.