Jednoduchý recept

Chléb s ovesnými vločkami z domácí pekárny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46762

Ingredience

30 g Droždí
0,5 kávová lžička Fenykl obecný
1 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Med včelí
200 g Mouka pšeničná celozrnná
100 g Mouka sójová plnotučná
100 g Ovesné vločky
100 g Šrot ječný
1,5 kávová lžička Sůl
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 391kJ
15% Sacharidy 54 g
8% Tuky 6 g
19% Sodík 380 mg
30% Bílkoviny 17 g

Chléb s ovesnými vločkami z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, postupně přisypeme oba druhy mouky, šrot a vločky, přidáme koření. Doprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí a zakápneme ho medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku a pekárnu zapneme.

4

V průběhu cyklu hnětení – míchání zkontrolujeme hustotu těsta, v případě nutnosti přilijeme vodu. Suroviny totiž obsahují hodně vlákniny a potřebují více vody.

5

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb v ní necháme téměř vychladnout a teprve pak ho opatrně vyklepneme.

Poznámka

Chléb obsahuje mnoho vlákniny a může pomoci snížit např. obsah cholesterolu v krvi. Sójová mouka navíc obsahuje důležité fytoestrogeny, které u žen příznivě působí na hormonální pochody. Ovesné vločky je možné nahradit jinými typy obilných vloček, do chleba můžeme přidat i různá semínka - slunečnice, sezam a další. Místo čerstvého droždí můžeme použít 7 g droždí sušeného. Doba pečení a názvy programů se mohou lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept