Jednoduchý recept

Celozrnný půlkilový chéb z domácí pekárky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46763
Kategorie: Přílohy

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr krupice
15 g Droždí
0,5 kávová lžička Kmín drcený
380 g Mouka pšeničná celozrnná
1 kávová lžička Sůl
270 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 460kJ
19% Sacharidy 69 g
3% Tuky 2 g
17% Sodík 333 mg
22% Bílkoviny 12 g

Celozrnný půlkilový chéb z domácí pekárky postup přípravy receptu:

1

Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme čerstvé droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,5 kg a středně propečenou kůrku a pekárnu zapneme.

4

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu nebo vařečce vychladnout.

Poznámka

Část celozrnné mouky lze nahradit moukou bílou, nemělo by to ale být více jak 100 g. Doba pečení a názvy programů se mohou lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept