Jogurtový ovocný salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtový ovocný salát
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 46774 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Banány |
2 ks | Broskve |
30 g | Cukr vanilka |
30 g | Džem jahodový |
1 ks | Hrušky |
500 ml | Jogurt bílý |
2 ks | Kiwi |
30 g | Pistácie |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 17,9mg |
Draslík | 804,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Broskve, Hrušky, Jogurt bílý, Pistácie mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Džem jahodový, Kiwi mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtový ovocný salát postup přípravy receptu:
1 | Do mísy poklademe omyté, oloupané a odjádřené, na kostičky nakrájené ovoce, prosypeme ho cukrem a necháme přikryté 1/2 hodiny odležet v lednici. |
2 | Na talířku pocukrujeme nasekané pistáciové oříšky. |
3 | Vše promícháme, přidáme banán a rozdělíme do misek s vrstvou jogurtu. Ten posypeme proslazenými pistáciemi a dozdobíme džemem. |