Jednoduchý recept

S omáčkou mořský jazyk

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46788

Ingredience

1 kávová lžička Estragon
500 g Krevety tygří
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
600 g Mořský jazyk
4 kávová lžička Máslo čerstvé
100 ml Olej olivový
2 kávová lžička Pepř černý mletý
3 kávová lžička Pyré rajčatové
1 dl Sherry brandy
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
8 dl Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,101 kcal
Kilojoule 4 606kJ
14% Sacharidy 50 g
66% Tuky 50 g
58% Sodík 1 g
106% Bílkoviny 60 g

S omáčkou mořský jazyk postup přípravy receptu:

1

Očistíme, oškrábeme a zbavíme hlavy mořský jazyk. Stáhneme tmavou kůži z oční strany ryby a opláchneme. Rybu osušíme, osolíme, posypeme moukou část se světlou kůží a opečeme kůží dolů, poté otočíme a dopečeme.

2

V hrnci rozehřejeme 3/4 másla, přidáme rozetřený česnek, nakrájenou šalotku a opečeme dozlatova. Tygří krevety orestujeme, přidáme brandy, rajčatové pyré, estragon, tymián a povaříme. Kuřecím vývarem zalijeme základ a 25 minut provaříme. Přilijeme smetanu a povaříme. Scedíme a přidáme zbytek másla. Vyšleháme.

3

Podáváme s krevetovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept