S omáčkou mořský jazyk - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- S omáčkou mořský jazyk
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46788 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Estragon |
500 g | Krevety tygří |
4 kávová lžička | Máslo čerstvé |
600 g | Mořský jazyk |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej olivový |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 kávová lžička | Pyré rajčatové |
4 ks | Šalotka |
1 dl | Sherry brandy |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
8 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 112,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Estragon, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří, Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pyré rajčatové, Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
S omáčkou mořský jazyk postup přípravy receptu:
1 | Očistíme, oškrábeme a zbavíme hlavy mořský jazyk. Stáhneme tmavou kůži z oční strany ryby a opláchneme. Rybu osušíme, osolíme, posypeme moukou část se světlou kůží a opečeme kůží dolů, poté otočíme a dopečeme. |
2 | V hrnci rozehřejeme 3/4 másla, přidáme rozetřený česnek, nakrájenou šalotku a opečeme dozlatova. Tygří krevety orestujeme, přidáme brandy, rajčatové pyré, estragon, tymián a povaříme. Kuřecím vývarem zalijeme základ a 25 minut provaříme. Přilijeme smetanu a povaříme. Scedíme a přidáme zbytek másla. Vyšleháme. |
3 | Podáváme s krevetovou omáčkou. |