Se strouhankou válečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Se strouhankou válečky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46791 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
800 g | Brambory |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 126,7mg |
Draslík | 915,1mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Se strouhankou válečky postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme ve slupce brambory, necháme vychladnout a oloupeme je. Nastrouháme je najemno, přidáme vejce, sůl, mouku a zpracujeme v těsto, ze kterého vytvoříme válečky. |
2 | Do mírně osolené vody vkládáme válečky a vaříme 10 minut. |
3 | Rozpustíme ve woku máslo a upražíme strouhanku s cukrem. Válečky v ní lehce obalíme. |
4 | Ihned podáváme, přelijeme rozpuštěným máslem. |