Tvarohové ovocné knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové ovocné knedlíky
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46792 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Chléb toastový |
200 g | Cukr krupice |
150 g | Cukr moučkový |
750 g | Jahody zahradní |
200 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Tvaroh měkký |
200 g | Tvaroh tvrdý |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 176g |
---|---|
Cholesterol | 430,2mg |
Draslík | 600,2mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 110,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 62,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cukr krupice, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Tvaroh měkký, Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové ovocné knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Smícháme toastový chléb zbavený kůrky a nastrouhaný, hrubou mouku, měkký tvaroh, máslo, cukr, sůl, žloutky a vypracujeme těsto, které necháme v chladu odležet 30 minut. |
2 | Poté z něj vytvoříme malé knedlíky, které naplníme jahodami. Do hrnce s vroucí vodou vkládáme knedlíky a vaříme 8 minut. |
3 | Podáváme s nastrouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem. |