Koláč z rebarbory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč z rebarbory
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46794 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
100 g | Cukr krupice |
5 ks | Cukr vanilka |
1 kostka | Droždí |
130 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
500 g | Reveň (Rebarbora) |
1 špetka | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 66,9mg |
Draslík | 437,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 132,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Droždí, Reveň (Rebarbora), Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč z rebarbory postup přípravy receptu:
1 | Droždí, trochu cukru, část teplého mléka a trošku mouky smícháme a necháme kvásek vykynout. |
2 | Do misky dáme cukr, mouku, vejce, mléko, rozpuštěné máslo, špetku soli, citronovou kůru, a poté přilijeme kvásek a vypracujeme těsto. |
3 | Na máslem vymazaný plech vyválíme těsto a na těsto rozprostřeme nakrájenou rebarboru, kterou zasypeme drobenkou. |
4 | Drobenku si připravíme smícháním hrubé mouky, cukru, másla a špetky mleté skořice. |
5 | Necháme koláč vykynout a dáme péct do předehřáté trouby na 30 minut při teplotě 160°C. |